tepelreconstructie

RECONSTRUCTIE VAN DE TEPEL

De laatste chirurgische stap in het borstreconstructie proces is de tepelreconstructie. De tepel wordt gereconstrueerd door de huid plaatselijk in te snijden en niet door huid te transplanteren zoals vroeger wel eens gedaan werd. Een mooie 3D animatie vindt u hier.

De ingreep gebeurt onder lokale verdoving. De hechtingen zijn resorbeerbaar en hoeven niet verwijderd te worden.

Na de ingreep wordt een beschermend verband aangebracht dewelke een week ter plaatse blijft.

tepelreconstructie

TEPELRECONSTRUCTIE

CV flap

De tepelreconstructie gebeurt meestal onder lokale verdoving. De chirurg bepaalt de nieuwe positie van de tepel in staande positie. De huid wordt ingesneden volgens een CV patroon: men noemt dit een CV flap. De tepel wordt ingehecht met resorbeerbare hechtingen die spontaan oplossen. Bovenop de nieuwe tepel komt een beschermend verband dewelke een week ter plaatse blijft.

TEPELRECONSTRUCTIE

huideiland

Wanneer de borst onmiddellijk werd gereconstrueerd werd dikwijls enkel de tepel verwijderd en niet het tepelhof. In de plaats van de vroegere tepel ziet men nu een “huideiland”. Dit is de huid van de flap dewelke gebruikt werd om de borst te reconstrueren. Met dit “huideiland” zal de chirurg de tepel reconstrueren. Uiteindelijk zal men nog enkel een verticaal litteken overhouden na de tepelreconstructie.

DIEP flap

Net uitgevoerde tatoeage van de gereconstrueerde tepel van de rechter gereconstrueerde borst.