Borstreconstructie

Een borstreconstructie kan uitgevoerd worden met een prothese of met eigen weefsel. Een derde optie is de lipofilling techniek maar is aangewezen om kleinere volumes te reconstrueren. Indien grotere volumes gewenst zijn kan soms de hybride techniek aangewezen zijn waarbij een prothese én lipofilling gebruikt worden.

Het doel van een borstreconstructie is: 1/ een natuurlijk resultaat bekomen, 2/ een comfortabel aanvoelende borst voor de patiënt, 3/ een dynamische borst en geen statisch volume op de borstkas en 4/ een reconstructie in het juiste anatomische vlak (voor de spier).

Prothese

Een prothese kan gebruikt worden om de borst te reconstrueren. Een natuurlijk resultaat bekomen met een prothese is soms niet evident. In feite mag niet de prothese het esthetisch resultaat bepalen; het is het weefsel dat de prothese bedekt dat bepaalt hoe de borst eruit ziet.

»LEES MEER

Eigen weefsel

Reconstructie van de borst met eigen weefsel en microchirurgie is te verkiezen boven een prothese. Hierbij wordt uw lichaamseigen weefsel gebruikt waardoor het resultaat natuurlijk oogt en aanvoelt. Op lange termijn zal dit ook het beste resultaat opleveren. De chirurg kan op verscheidene plaatsen in het lichaam weefsel verwijderen en transplanteren naar de borstkas.

»LEES MEER

Lipofilling

Lipofilling kan aangewezen zijn om kleine volumes te reconstrueren. Er zullen verscheidene lipofilling sessies nodig zijn om een borst te reconstrueren; dit kan niet in één tijd gebeuren. Om een groter volume te bekomen wordt een kleine prothese geplaatst in combinatie met lipofilling; dit wordt de hybride borstreconstructie genoemd.

»LEES MEER

Hybride borstreconstructie

Een hybride borstreconstructie kan aangewezen zijn in specifieke gevallen. Een hybride borstreconstructie combineert een prothese met lipofilling. Op die manier proberen we een zo natuurlijk mogelijke borst te bekomen. De uiteindelijk borst is gereconstrueerd met deels geïnjecteerd vetweefsel en een prothese. Op die manier kunnen we ook het volume van de prothese minderen en dus de hoeveelheid vreemd materiaal.

»LEES MEER