Borstvergroting met prothese

_________________________________________________________________

Borstprothesen bestaan in verschillende maten en vormen. Klassiek onderscheiden we de anatomische (druppelvormige) en de ronde prothesen. De nieuwe generatie prothesen zijn de ergonomische prothesen (silicone). Deze prothesen nemen een druppelvormige of ronde vorm aan naargelang de positie van de borst en voelen zeer natuurlijk aan.

Anesthesie

Een borstvergroting wordt uitgevoerd onder volledige verdoving. Dit geeft u het meeste comfort en de ingreep kan onder veilige omstandigheden uitgevoerd worden. Borstvergrotingen onder sedatie en lokale verdoving worden bij ons niet uitgevoerd.

Incisie

Men kan de incisie plaatsen rond het tepelhof (periareolair), in de oksel (axillair) of in de borstplooi onderaan (inframammair). Wij verkiezen de inframammaire incisie; dit geeft een goed overzicht van het operatieveld. Het litteken wordt over verloop van tijd praktisch onzichtbaar en zit mooi verborgen in de onderste borstplooi.

Plaats van de prothese

Een prothese wordt voor of achter de spier geplaatst. Men spreekt respectievelijk van prepectoraal of retropectoraal (submusculair). De keuze voor een bepaalde positie hangt af van uw lichaamsbouw (volume borstklierweefsel), het advies van de chirurg en het gewenste volume. We gaan in de mate van het mogelijke een prepectorale plaats verkiezen maar dit wordt uitvoerig besproken op de ingreep.

Sluiten incisie

De incisie wordt gesloten met een resorbeerbare hechting. Het litteken vervaagt over verloop van tijd en wordt praktisch onzichtbaar. Er dienen na de ingreep geen specifieke wondzorgen te gebeuren. Een littekenzalf (Cicaplast) mag na een drietal weken aangebracht worden.

Na de ingreep

Men gaat u aanraden een sportbh te dragen gedurende drie weken dag en nacht. Dit geeft u comfort en zorgt ervoor dat de prothesen mooi op hun plaats blijven. Sportactiviteiten worden best vermeden gedurende zes weken. In het begin kan u de indruk hebben dat de prothesen wat hoog zitten. Dit is normaal; de prothese zullen lichtjes afdalen de komende maanden na de ingreep.

_________________________________________________________________

Borstprothesen zijn beschikbaar in verschillende maten en vormen. Ook de textuur (buitenkant van de prothesen) kan verschillen: men spreekt van gladde of ruwe (getextureerde) prothesen. In onze praktijk gebruiken wij de ergonomische prothesen. Grote voordeel van deze prothesen is dat ze zeer natuurlijk aanvoelen en bovendien wordt geen onderscheid meer gemaakt tussen ronde en druppelvormige prothesen. U vindt uitgebreide informatie over de ergonomische prothesen (Ergonomix) op www.motiva.health