Change language to ENGLISH

Beiderzijdse laattijdige borstreconstructie met de lumbar flap

Voorgeschiedenis van beiderzijdse borstamputatie. Onvoldoende buikweefsel voorhanden om een DIEP flap borstreconstructie uit te voeren. Beide borsten werden laattijdig (secundair) gereconstrueerd met een lumbar flap. Huid- en vetweefsel werden genomen uit de lage rugregio. Het litteken bevindt zich laag op de rug doch boven de bilregio. Nadien volgde een tepelreconstructie en tatoeage. De oorspronkelijke huidenveloppe van de borst kon grotendeels gerecupereerd worden.

Beiderzijdse borstreconstructie met de lumbar flap

Voorgeschiedenis van rechter borstamputatie. De linker borst werd preventief verwijderd. Beide borsten werden gereconstrueerd met een lumbar flap. Nadien werden ook de tepels gereconstrueerd en volgde een tatoeage van de tepels en tepelhof.

Beiderzijdse laattijdige borstreconstructie met de lumbar flap

Voorgeschiedenis van beiderzijdse borstamputatie bij jonge patiënte. Onvoldoende buikweefsel voorhanden om een DIEP flap borstreconstructie uit te voeren. Beide borsten werden laattijdig (secundair) gereconstrueerd met een lumbar flap. Huid- en vetweefsel werden genomen uit de lage rugregio. Het litteken bevindt zich laag op de rug doch boven de bilregio. Nadien volgde een tepelreconstructie en tatoeage.

Beiderzijdse onmiddellijke borstreconstructie met de lumbar flap

BRCA patiënte met genetische belasting op borstkanker. Preventieve wegname van de borstklier (huidsparende mastectomie) en de tepel met onmiddellijke reconstructie met een lumbar flap. Een beiderzijdse reconstructie met de lumbar flap gebeurt in twee tijden met een tussenperiode van zes weken. Nadien volgde tepelreconstructie en tatoeage.

Beiderzijdse onmiddellijke borstreconstructie met de lumbar flap

BRCA patiënte met genetische belasting op borstkanker. Preventieve wegname van de borstklier met onmiddellijke reconstructie met een lumbar flap. Een aanzienlijk volume weefsel kan zelfs bij magere patiënten genomen worden om de borst met eigen weefsel te reconstrueren.

Beiderzijdse reconstructie van de borst met een lumbar flap en kleine prothese

Patiënte met genetische predispositie voor borstkanker. Onderging een preventieve borstamputatie met onmiddellijke reconstructie met prothesen. Werd doorverwezen na problemen met de prothesen (wondgenezing en blootstelling prothesen). Prothesen werden verwijderd en een beiderzijdse reconstructie werd uitgevoerd met een lumbar flap. Nadien werd nog een kleine prothese geplaatst onder de lumbar flap om de borst een betere projectie te geven en vollere vorm.

Beiderzijdse reconstructie van de borst met een lumbar flap

Patiënte met genetische predispositie voor borstkanker. Onderging een preventieve borstamputatie met onmiddellijke reconstructie met een lumbar flap in twee tijden. Tussen elke ingreep zit minstens een periode van zes weken. Tepels werden gereconstrueerd maar dienen nog getatoeëerd te worden. Bemerk het natuurlijke resultaat met goede natuurlijke contouren van de borsten.

Linker laattijdige borstreconstructie met een lumbar flap

Patiënte met voorgeschiedenis van borstamputatie links en een buikwandcorrectie. Door de buikwandcorrectie is een DIEP flap niet meer mogelijk en werd gekozen voor een lumbar flap om de borst te reconstrueren. Dit is het resultaat onmiddellijk na de reconstructie en dus vóór de bijkomende correcties. Men merkt op dat het resultaat - met name de vorm van de nieuwe borst - reeds zeer goed meevalt. Ook het litteken is goed genezen ter hoogte van de lage rugregio.

Beiderzijdse borstreconstructie met een lumbar flap

Patiënte met voorgeschiedenis van beiderzijdse borstreconstructie met prothesen. Typische problemen van een borstreconstructie met enkel prothesen duidelijk zichtbaar: onnatuurlijk uitzicht, ongemak en pijn, verbreding decolleté en verschuiving van de prothesen naar buiten. Er zit geen dynamiek in de borst. Prothesen werden verwijderd samen met het littekenweefsel en de borsten werden gereconstrueerd met een lumbar flap. Er werd eveneens een herstel van de zenuwen uitgevoerd met herstel gevoel. Resultaat na drie jaar.