HOE WERKT LIPOFILLING?

Een lipofilling procedure houdt in essentie drie stappen in: (1) liposuctie van onderhuids vetweefsel, (2) verwerking van dit vetweefsel om zuiver vetweefsel te bekomen en (3) het inspuiten of injecteren van dit zuiver vetweefsel

LIPOSUCTIE

Bij de lipofilling wordt eerst onderhuids vetweefsel verwijderd uit de dijen, buik of flanken naargelang voorkeur of beschikbaarheid.

Dit gebeurt met fijne canules en kleine insneden van 4 mm. De canules hebben een diameter van 3 mm. Grotere diameters aspireren grotere stukjes vet die moeilijker overleven.

De minst traumatische manier om vet te verwijderen is met manuele liposuctie zonder gebruik te maken van een liposuctie toestel. De zuigkracht in een toestel kan immers groot zijn en schadelijk voor het intact houden van de cellen waardoor het resultaat na lipofilling slechter kan zijn.

VERWERKEN

Het vetweefsel bevat allerlei onzuiverheden (bloedresten, oliedruppels afkomstig van kapotte vetcellen etc.). Om die te verwijderen wordt het vetweefsel geslingerd of gecentrifugeerd en krijgt men zuiver vetweefsel. Een alternatieve techniek is het wassen waardoor nog meer olie verwijderd kan worden.

INJECTIE

Het gezuiverde vetweefsel kan nu met fijne canules geïnjecteerd worden. Dit moet voorzichtig gebeuren om een te hoge (weefsel)druk te vermijden. Het vet wordt laagje bij laagje geïnjecteerd. Dit wordt de structurele vetweefseltransplantatie genoemd. Op die manier probeert men maximale overleving te bekomen van de vetcellen.

STRUCTURELE LIPOFILLING TECHNIEK

Het vetweefsel wordt geïnjecteerd in fijne lijntje om een maximale overleving te bekomen van de vetcellen. Deze techniek wordt de "structural fat grafting" techniek genoemd.

__________