Hybride borstvergroting

Natuurlijker resultaat met de hybride borstvergroting. De combinatie van een borstprothese met eigen vetweefsel.

Lipofilling alleen is aangewezen om kleinere volumes toe te voegen aan de borst. Voor groter gewenste volumes kan een borstprothese mét lipofilling de oplossing bieden: een deel van het gewenste volume zal bekomen worden met lipofilling.

Bijkomend voordeel van lipofilling is dat de esthetische regio's van borst extra kunnen behandeld worden; men kan de borstcontour nog natuurlijker laten ogen.

Voor de ingreep zal gekeken worden welke volume gewenst is om de borstvergroting uit te voeren.

Afhankelijk van het beschikbare vetweefsel (buik, bil, dijen en flanken) kan de chirurg inschatten hoeveel vetweefsel hij kan verwijderen met liposuctie. Indien bv een volumevergroting van 200cc gewenst is kan 100 cc volume bekomen worden door vetinjecties.

Het resterende volume zal dan toegevoegd worden door het plaatsen van een prothese van 100 cc. Tijdens de ingreep heeft de chirurg verscheidene prothesen voorhanden om het gewenste eindvolume te bekomen.

De ingreep start met het uitvoeren van een liposuctie onder volledige verdoving. Het vetweefsel zal verwerkt worden om zuiver vetweefsel te verkrijgen. Afhankelijk van de hoeveelheid verwijderd vetweefsel kan de chirurg inschatten hoeveel volume kan toegevoegd worden aan de borst. Zo heeft hij ook een idee welk volume van prothese dient geplaatst te worden om uw eindvolume te bekomen. De prothese wordt geplaatst via een insnede onderaan de borst in de borstplooi. Deze prothese wordt voor de spier geplaatst want met het extra vetweefsel zal een goede bedekking kunnen bekomen worden van de prothese (verdikken van de onderhuidse weefsellagen). Nadien vindt de lipofilling plaats met het injecteren van het vetweefsel in de onderhuid en niet in de borstklier zelf. Er worden geen redons geplaatst.

Voordeel van een hybride borstvergroting is dat een deel van het volume kan bekomen worden met uw eigen vetweefsel. Men kan ook specifieke zones van de borst behandelen om de contouren te verbeteren.

Bijkomend voordeel is dat een kleinere prothese geplaatst wordt (minder vreemd materiaal). De prothese kan eveneens in de meerderheid der gevallen voor de borstspier geplaatst worden. Men vermijdt aldus de problemen verbonden aan een positie achter de borstspier.

Nadeel bij een hybride borstvergroting is dat bij magere patiënten toepassen van deze techniek moeilijk wordt.

Ook de onvoorspelbare resorptiegraad van geïnjecteerd vetweefsel zal ervoor zorgen dat een deel van het vetweefsel verdwijnt. Dit wordt opgevangen door bij de ingreep wat extra volume toe te voegen.

Men kan inschatten dat 100 cc vetinjectie leidt tot een volume toename van 50 cc (na resorptie).

FOTO GALERIJ

Bekijk de foto's van een hybride borstvergroting.

»Foto