Hybride borstvergroting

Een hybride borstvergroting combineert een prothese en eigen vetweefsel. Lipofilling wordt gebruikt om extra volume toe te voegen aan de borst. Er kan dan een kleinere borstprothese geplaatst worden (minder vreemd materiaal).

TECHNIEK

Een hybride borstvergroting combineert een prothese en eigen vetweefsel (lipofilling). Bedoeling is om minder vreemd materiaal te plaatsen (de prothese) en het resterende volume toe te voegen met eigen (vet)weefsel. Een bijkomend voordeel is dat de prothese voor de spier geplaatst kan worden; er zal immers voldoende bedekking zijn van de prothese dankzij bijkomende injectie van vetweefsel in de onderhuid. Een positie voor de spier zorgt voor een natuurlijker resultaat en vermijdt complicaties verbonden aan een positie achter de spier. Het plaatsen van de prothese gaat niet alleen het volume verhogen maar ook de projectie van de borst verbeteren.

VOORDEEL

De klassieke borstvergroting gebruikt een prothese om volume toe te voegen. Dit is vreemd materiaal (silicone). Vreemd materiaal kan aanleiding geven tot ongemak zoals kapselvorming, pijnopstoten of misvorming van de borst. Grote prothesen kunnen de borst ook een onnatuurlijke vorm geven. Om de impact van de prothese op het lichaam en de borst te verminderen gaat men een kleinere prothese plaatsen. De rest van het gewenste volume wordt toegevoegd met uw eigen vetweefsel (lipofilling). De chirurg is ook in staat om specifieke esthetische zones van de borst gericht en extra te behandelen met lipofilling (decolleté of onderpool). De overgang van de borst met de borstkas is ook eleganter dankzij vetinjecties. Lipofilling gaat de onderhuidse vetlagen van de borst verdikken. Hierdoor is een betere bedekking van de prothese mogelijk waardoor in de meerderheid der gevallen de prothese voor de spier kan geplaatst worden. Een positie voor de spier is ook aangenamer voor de patiënt. Een meegenomen voordeel is ook dat er een liposuctie plaats vindt met verbetering van uw lichaamscontouren.

  • minder vreemd materiaal
  • eigen vetweefsel
  • liposuctie

NADEEL

Omdat een prothese geplaatst wordt dient nog altijd een incisie of insnede gemaakt te worden. Deze bevindt zich in de onderste borstplooi. De ingreep duurt ook langer dan een klassieke borstvergroting met prothese. Dit komt omdat er bijkomend liposuctie dient te gebeuren om het vetweefsel te bekomen. Bij magere patiënten zal het moeilijker zijn om voldoende vetweefsel te bekomen.

  • langere operatieduur
  • insnede om prothese te plaatsen
  • eventueel tijdelijk ongemak van de liposuctie

NAZORG

De nazorg na een hybride borstvergroting is eenvoudig. Er wordt aangeraden een lipopanthy te dragen gedurende twee weken voor uw comfort. Men kan wat last ondervinden ter hoogte van de plaatsen waar liposuctie plaats vond gedurende enkele dagen. De lipopanthy zal u comfort geven. Er wordt eveneens aangeraden een sportbh te dragen gedurende twee weken. De hechtingen ter hoogte van de borst zijn oplosbaar (resorbeerbaar) en dienen niet verwijderd te worden. Het verband blijft dicht gedurende een week. De hechtingen van de liposuctie mogen na een week verwijderd worden.

Het definitieve resultaat is na drie maanden. Tegen die tijd zullen de borsten versoepeld zijn en zal de zwelling weggetrokken zijn. Ook het geïnjecteerde vetweefsel zal zich tegen die tijd gereorganiseerd hebben.

FOTO GALERIJ

Bekijk de foto's van een hybride borstvergroting.

»BEKIJK FOTO'S