Borstvergroting

Een hybride borstvergroting combineert een prothese en eigen vetweefsel. Lipofilling wordt gebruikt om extra volume toe te voegen aan de borst.

VOORDEEL van hybride borstvergroting

De klassieke borstvergroting gebruikt een prothese om volume toe te voegen. Dit is vreemd materiaal (silicone). Vreemd materiaal kan aanleiding geven tot ongemak zoals kapselvorming, pijnopstoten of misvorming van de borst. Grote prothesen kunnen de borst ook een onnatuurlijke vorm geven. Om de impact van de prothese op het lichaam en de borst te verminderen gaat men een kleinere prothese plaatsen. De rest van het gewenste volume wordt toegevoegd met uw eigen vetweefsel (lipofilling). De chirurg is ook in staat om specifieke esthetische zones van de borst extra te behandelen met lipofilling (decolleté of onderpool). De overgang van de borst met de borstkas is ook eleganter dankzij vetinjecties. Lipofilling gaat de onderhuidse vetlagen van de borst verdikken. Hierdoor is een betere bedekking van de prothese mogelijk waardoor in de meerderheid der gevallen de prothese voor de spier kan geplaatst worden. Een positie voor de spier is ook aangenamer voor de patiënt. Een meegenomen voordeel is ook dat er een liposuctie plaats vindt met verbetering van uw lichaamscontouren.

  • minder vreemd materiaal
  • eigen vetweefsel
  • liposuctie

NADEEL van hybride borstvergroting

Omdat een prothese geplaatst wordt dient nog altijd een incisie of insnede gemaakt te worden. Deze bevindt zich in de onderste borstplooi. De ingreep duurt ook langer dan een klassieke borstvergroting met prothese. Dit komt omdat er bijkomend liposuctie dient te gebeuren om het vetweefsel te bekomen. Bij magere patiënten zal het moeilijker zijn om voldoende vetweefsel te bekomen.

  • langere operatieduur
  • insnede om prothese te plaatsen
  • eventueel tijdelijk ongemak van de liposuctie

__________

FOTO GALERIJ

Bekijk de foto's van een hybride borstvergroting.

»Bekijk de foto's van een hybride borstvergroting