Rimpelbehandeling

Het gelaat telt 43 spieren. Een grondige kennis van de anatomie is dus cruciaal om een optimaal resultaat te bekomen.

Botulinetoxine (A) wordt gebruikt om de fijne rimpels in het gelaat te verminderen. Het is een tijdelijk effect. Populaire zones die behandeld worden met botulinetoxine zijn de frons, het voorhoofd en rond de ogen. Andere zones zijn de halsregio, regio rond de lippen en rimpels over de neusbrug.

Botulinetoxine is een gezuiverde substantie afkomstig van bacteriën. Injectie met botulinetoxine blokkeert de zenuwsignalen naar de spieren waardoor de spier niet meer kan samentrekken. Het resultaat is een verminderde activiteit van de spieren waardoor de rimpels verminderen en men er frisser of jonger zal uitzien.

De behandling mag niet toegepast worden bij zwangerschap. Ook belangrijk te vermelden is allergie voor bepaalde stoffen. Het is een veilige behandeling die op de raadpleging gebeurt. Complicaties kunnen eventueel wat blauwe plekken zijn of zwelling. Een overdreven behandeling kan leiden tot zwakte van bv de wenkbrauw en moet vermeden worden.

Het resultaat ziet men een viertal dagen na de behandeling. Het resultaat houdt 4 tot 6 maanden aan en verlengt na opeenvolgende behandelingen.

VOORHOOFDSRIMPELS

Dynamische rimpels zijn rimpels die zichtbaar zijn bij het samentrekken van de spieren.

Botulinetoxine gaat de werking van de voorhoofdsspieren verminderen. Belangrijk is een natuurlijk evenwichtig resultaat bekomen.

Bij het behandelen van het voorhoofd worden de voorhoofdsspieren behandeld. Er is een zeer gevarieerde anatomie aanwezig van de voorhoofdsspieren. Belangrijk is geen behandeling te doen van de buitenste regio van deze spieren. Een te aggressieve behandeling kan de wenkbrauw doen zakken wat vervelend is. Indien men echter een overdreven activiteit blijft hebben van de buitenste spierregio kan men na de behandeling een Mephisto look krijgen (overdreven omhoog trekken van de buitenste wenkbrauw). Dit dient gecorrigeerd te worden want dit komt streng over en is stigmatisch voor een botulinetoxine behandeling. Belangrijk is dus op grond van klinisch onderzoek een mooi harmonieus resultaat te bekomen.

FRONS - GLABELLA REGIO

De frons tussen de wenkbrauwen is een populaire te behandelen zone. Ook hier kunnen dynamische rimpels goed behandeld worden.

Op deze foto ziet men een statische rimpel. De rimpel zal na behandeling verminderen maar dikwijls kan een bijkomende filler gebruikt worden om de rimpel te verzachten.

OGEN - "KRAAIENPOOTJES"

De kraaienpootjes rond de ogen kunnen ook behandeld worden. Dit kan ook na bv een ooglidcorrectie.