Buikwandcorrectie

Een buikwandcorrectie verwijdert overtollige huid- en vetweefsel ter hoogte van de buik. De ingreep zal ook indien nodig de buikwand verstevigen door de buikspieren aan te spannen. Het resultaat is een buikwand met een beter profiel en zachtere contouren.

BUIKWANDCORRECTIE

Overtollig buikweefsel is het resultaat van gewichtsschommelingen, zwangerschap, erfelijke factoren, veroudering of vroegere chirurgische ingrepen. Een buikwandcorrectie is geen alternatief voor sport of fysieke oefeningen. Belangrijk is om na de ingreep er een gezonde levensstijl op na te houden om het resultaat te behouden. Striemen zullen niet verholpen worden met een abdominoplastie. De striemen die vallen binnen de zone weefsel dewelke verwijderd wordt zullen uiteraard verdwijnen.

Een stabiel gewicht is een noodzaak vooraleer de ingreep uit te voeren. Overtollig buikweefsel kan u hinderen bij het dragen van kledij maar kan ook leiden tot hygiënische problemen (huidirritatie in de huidplooien). Daarnaast speelt uiteraard ook het esthetische aspect een rol en wenst u een betere definitie en contour van de buikwand. Afhankelijk van de uitgebreidheid kan een abdominoplastie zich beperken tot een beperkte wegname van weefsel (mini-abdominoplastie) of een grotere wegname van buikweefsel waarbij ook de huid rond de navel wordt losgemaakt (abdominoplastie met naveltranspositie). Tevens wordt voor de ingreep nagegaan of er sprake is van verzwakte buikspieren. Na een zwangerschap bv kunnen de buikspieren uit elkaar staan (diastase van de buikspieren). De chirurg kan deze terug naar elkaar toe hechten tijdens de ingreep. Op die manier zal ook de contour van de buikwand hersteld worden. Indien het overtollige weefsel zich uitstrekt tot de zijkanten (love handles) en naar de rug toe kan men een circulaire abdominoplastie uitvoeren (dit komt vaak voor bij post bariatrische patiënten). Bij een abdominoplastie wordt zeer vaak ook liposuctie uitgevoerd.

De ingreep gebeurt onder volledige verdoving. De chirurg tekent voor de ingreep in staande positie de hoeveelheid huid (en vetweefsel) af dewelke verwijderd zal worden. Ook plaatsen waar liposuctie dient te gebeuren (flanken) zullen afgetekend worden. Men begint met het insnijden van het onderste litteken en tijdens de ingreep wordt herbekeken hoeveelheid weefsel men verwijdert. Doel is om een goede contour te bekomen maar eveneens om de wonde te sluiten zonder spanning. De huid rond de navel wordt losgemaakt. Er worden redons geplaatst om het overtollige wondvocht te draineren na de ingreep. Tijdens een abdominoplastie dient soms ook een herstel uitgevoerd te worden van de zwakke buikspieren zowel boven als onder de navelregio.

De revalidatie bedraagt 6 weken met sportverbod. U draagt een ondersteunende lipopanthy voor uw comfort gedurende 3 weken. Er is geen wondzorg nodig en verbanden blijven dicht tot op de controle raadpleging een week na ontslag uit het ziekenhuis. De opname bedraagt ongeveer 2 dagen. Littekenverzorging wordt voorgeschreven na 3 weken.

De littekens kunnen rood zien gedurende 6 maanden maar verzachten over verloop van tijd. Mogelijke complicaties bij een abdominoplastie zijn verder: infectie, wondloslating, nabloeding of vochtopstapeling. Complicaties zullen frequenter optreden bij risico patiënten zoals rokers, zwaarlijvige patiënten of diabetes patiënten.

__________

"High definition liposculpture"

Met high definition liposculptuur wordt de buikregio extra behandeld om een stevig en sportief uitziend voorkomen van de buikwand te bekomen. De contouren worden sterker gedefinieerd met liposuctie van specifieke zones van de buikregio. Op die manier wordt een sportief, verjongend resultaat bekomen.

__________

Foto galerij buikwandcorrectie

»Bekijk de foto's van een abdominoplastie