BORSTVERGROTING

Een borstvergroting met lipofilling voegt volume toe aan de borst op een natuurlijke manier door uw eigen vetweefsel te gebruiken. Lipofilling is aangewezen om kleinere volumes toe te voegen.

Voordeel van lipofilling is dat uw eigen vetweefsel gebruikt wordt. Hierdoor wordt vreemd materiaal (prothese) vermeden. Er zijn geen incisies want het vetweefsel wordt geïnjecteerd met kleine canules in de onderhuidse lagen van de borst.

Nadeel van lipofilling is dat een deel van het geïnjecteerde vetweefsel verdwijnt. Dit wordt resorptie genoemd. De ervaring leert ons dat het injecteren van 100 cc vetweefsel een volumewinst oplevert van 50 tot 60 cc.

Een borstvergroting met lipofilling is een natuurlijke manier om de borsten te vergroten. Met liposuctie wordt vetweefsel verwijderd en geïnjecteerd in de onderhuidse weefsellagen van de borst. Het vet wordt niet geïnjecteerd in de borstklier. De ingreep gebeurt onder volledige verdoving in dagkliniek.

Lipofilling is ook een ideale manier om asymmetrie te herstellen tussen beide borsten of om specifieke esthetische zones te behandelen van de borst. Voordeel van lipofilling is dat er geen incisies gemaakt worden.

Het herstel na een borstvergroting met eigen vetweefsel is vlot. Men kan wat last hebben de eerste dagen ter hoogte van de zones waar liposuctie plaats vond (gevoel van blauwe plek). Ter hoogte van de borsten zal men minimale hinder ondervinden. Een sportbh wordt gedragen gedurende een tweetal weken voor uw comfort en een huidcrème wordt voorgeschreven voor huidverzorging.

Na de ingreep kunnen soms kleine knobbeltjes voelbaar zijn onder de huid. Dit zijn olie cystjes die met massage verdwijnen. De borst kan wat blauw zien na de ingreep maar dit verdwijnt binnen een tweetal weken.

Lipofilling veroorzaakt geen borstkanker. Er zijn talrijke duidelijke wetenschappelijke studies gebeurd die dit aantonen.

Wat wel gevraagd wordt is om voor de ingreep een mammografie uit te voeren. Dit onderzoek dient als referentie onderzoek voor later. Het injecteren van vet kan soms kleine verkalkingen opleveren en dit kan verward worden met borstkanker detectie. Het vet wordt onderhuids geïnjecteerd en niet in de borstklier zelf.

FOTO GALERIJ

Bekijk de foto's van een borstvergroting met lipofilling.

»Foto